Tarihçe

Mühendislik Fakültesi LaboratuvarıT.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tasarım, üretim ve yönetim alanlarındaki gereksinimlere karşılık verebilecek bilgi ve deneyim birikimiyle donatılmış, çağdaş teknolojileri kullanan, uluslararası iş dünyasında çalışabilecek, meslek etiği felsefesi, takım çalışması becerisi ve girişimcilik ruhuna sahip mühendisler ve mimarlar yetiştirmek amacıyla 1997’de kurulmuştur. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olarak eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmüştür. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2011/2105 sayılı karar ile İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kurulmuş, Fakültemizin adı T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), akreditasyon amacıyla ülkemizdeki çeşitli mühendislik eğitim programlarının ders planlarını, akademik kadrolarını, araştırma faaliyetlerini, öğretim süreçlerini ve fiziksel altyapılarını değerlendirmektedir. T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümleri, 2014 yılında bu değerlendirmeden geçerek, akreditasyon almaya hak kazanmıştır.

İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümlerinin öğretime başlama dönemleri:

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü    1997-1998
İnşaat Mühendisliği Bölümü (İngilizce) 1997-1998