İZOCAM Öğrenci Yarışması

İzocam, sosyal sorumluluk bilinciyle her yıl farklı bir konuyla hayata geçirdiği Öğrenci Yarışması’nın bu yıl 19.’sunu düzenleyecek. Yarışmaya konu olacak şehir Milano olarak seçildi ve İzocam Öğrenci Yarışması’nın konusu #milano2030 vizyonu doğrultusunda Crescenzago metro istasyonu alanının kente bağlanarak gençleştirilmesi ve canlandırılması olarak belirlendi.

Akademisyenlerimizin Makalesi IIOAB Journal Dergisinde Yayımlandı

Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Tülin Aktin, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ve araştırma görevlilerimizden Fatma Kutlu Gündoğdu’nun yazarları arasında yer aldığı “A MATHEMATICAL PROGRAMMING APPROACH TO PAIRED KIDNEY EXCHANGE: THE CASE OF TURKEY” isimli makale, IIOAB Journal dergisinde yayınlamdı.

Mühendislik Fakültesi’nde Ders Saati Ücreti Karşılığında Görevlendirilecek Öğretim Elemanları için Uygulanacak İlkeler

2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun 31’inci maddesi uyarınca, İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi lisans programlarında, öğretim üyesi bulunmayan dersler veya herhangi bir dersin özel bilgi ve uzmanlık isteyen konularının eğitim-öğretim ve uygulamalarında ders saati ücreti karşılığında görevlendirilecek öğretim elemanları için uygulanacak ilkeler, “T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi” de göz önüne alınarak, aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Öğrencilerimiz IEEE Türkiye Lisans Bitirme Proje Yarışması'nda "Türkiye Birincisi" Oldu

İKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Masum Celil Olgun, Zakir Baytar ve Kadir Metin Akpolat'ın Doç. Dr. Özgür Koray Şahingöz danışmanlığında hazırladıkları “Autonomous Lane and Vehicle Tracking using Deep Learning” isimli bitirme projesi, 15-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen IEEE Türkiye Lisans Bitirme Proje Yarışması'nda “Türkiye Birincisi” seçildi.

Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

“Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği 38. Ulusal Kongresi”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, 26-29 Haziran tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenen “Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği 38. Ulusal Kongresi”ne katıldılar.

Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen toplantıda hocalarımız ve öğrencilerimizden;

Endüstri Mühendisliği Öğrencilerimizin Başarısı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerimizden;

- Simge Ünek, Derya Çöpürkaya, Belma Nüvit Karagöl ve Kubilay Kodaz'ın, Prof. Dr. Tülin Aktin danışmanlığında hazırladıkları “THY Teknik’in Stok Yönetim Sistemi İçin Analitik Bir Yaklaşım",

- Sevra Çiçekli, Merve Mutlu ve Neslişah Aral'ın, Doç. Dr. Fadime Üney Yüksektepe danışmanlığında hazırladıkları “Penti Firmasındaki Belirli Bir Kampanyaya Müşterilerin Geri Dönüşlerinin Veri Madenciliği Yöntemleri ile Tahmin Edilmesi" adlı bitirme projeleri,

Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Tez Sunumu

İKÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerimiz Ayşegül Özge Çakır, Ceren Kurnaz, Ezgi Özaydın ve Merve Vayni; Doç. Dr. Oğuzhan Erdinç danışmanlığında hazırladıkları “Migros’un Hizmet Kalitesinin ve E-Satış Sistemlerinin Kullanıcı Deneyimi” konulu bitirme projelerini, Migros Kalite Yönetim Sistemleri Müdürü Sevil Şen Damatoğulları ve Kalite Güvence Mühendisi Meryem Kadıoğlu’na sundu.

En-ERP Konferansı

İKÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü, Login Yazılım'dan Ahmet Savaş Göktürk ve Softhane Yazılım ve Otomasyon'dan Olcay Gezer’in konuşmacı olduğu En-ERP konferansını düzenledi. 24 Nisan Salı günü Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Göktürk ve Gezer, ERP sistemlerinin iş hayatına nasıl entegre edileceği konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi.