İKÜ Mühendislik Günü 2022

Öğrencilerimizin akademik, sportif, sosyal ve kültürel başarılarını kutlamak üzere düzenlenen İstanbul Kültür Üniversitesi "Mühendislik Fakültesi Günü" 10 Mayıs 2022 Salı günü Ataköy Yerleşkesi ön bahçesinde kutlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal ve Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe'nin açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, geliştirdikleri projelerle Üniversitemizi çeşitli yarışmalarda temsil eden öğrencilerimiz çalışmalarını sergilediler.

İKU Asimov Kulübü ve IEEE Kulübünün projeleri;

“Kadın Mühendis Sayısının Yükselmesi Ülke Ekonomisini de Kalkındırır”

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), meslekler ve cinsiyete ilişkin önyargılara karşı kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla Dengeni Koru toplumsal eşitlik platformunu hayata geçirdi. Konu hakkında konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, üniversite ve bölüm tercihlerinde önyargıların etkisini özellikle mühendislik dallarında gözlemlediğini belirtti. Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, “2022 yılı Mart ayı itibarıyla üniversitemizdeki kadın öğrenci oranı yüzde 45 seviyesindeyken, mühendislik öğrencileri için bu oran yüzde 23 civarındadır.

Future’22

Merhaba Kültür'lü!

Endüstri Mühendisliği Kulübü olarak bu sene ikincisini düzenleyeceğimiz Future’22 etkinliğimize günler kaldı.

Etkinlikte; birbirinden değerli firmaların CEO ve Genel Müdürlerini ağırlayarak, hem sosyal hayatlarını hem de firmalarındaki serüvenlerini dinleme fırsatı yakalayacağız. Future'22 etkinliğimiz üç gün sürecek ve dokuz oturumdan oluşacak.

Future’22 bu sene 21-23 Şubat tarihleri arasında Ataköy yerleşkemizdeki Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde!

TPDB Tarafından Kabul Edilen Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinin BAP Projeleri

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Proje Destek Birimi (TPDB) tarafından BAP projeleri kabul edilen Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin bilgileri aşağıda yer almaktadır. Hocalarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

“Bilimsel Araştırma Projeleri ve Lisansüstü Tez Projeleri” Bilgilendirme Toplantısı

Teknoloji ve Proje Destek Birimi Yürütücü Sekreteri & Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız tarafından, 20 Ocak 2022 Perşembe günü saat 13.00'te Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarına yönelik “Bilimsel Araştırma Projeleri ve Lisansüstü Tez Projeleri” başlıklı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Duygun Fatih Demirel, Bildirisini Sundu

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkan Yarcımcımız Dr. Öğr. Üyesi Duygun Fatih Demirel, 7-9 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen “3rd International Defence Industry Symposium" başlıklı sempozyumda, “A System Dynamics Approach for Modeling the Interrelationships between Defence Expenditures and Economic Growth” isimli bildirisini sundu.