Öğrencilerimizin akademik, sportif, sosyal ve kültürel başarılarını kutlamak üzere düzenlenen İstanbul Kültür Üniversitesi "Mühendislik Fakültesi Günü" 10 Mayıs 2022 Salı günü Ataköy Yerleşkesi ön bahçesinde kutlandı.
Rektörümüz ve Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe'nin açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, geliştirdikleri projelerle Üniversitemizi çeşitli yarışmalarda temsil eden öğrencilerimiz çalışmalarını sergilediler.
İKU Asimov Kulübü ve IEEE Kulübünün projeleri;
“KARADUL” İKÜ KIRMIZI KANATLAR SAVAŞAN İHA DÖNER KANAT YARIŞMASI
TEKNOFEST 2021 yarışmasının “Savaşan İHA” kategorisinde üniversitemizi temsil eden İKÜ IEEE Kulübü’nün RAS komitesi adı altında yer alan İKÜ Kırmızı Kanatlar Takımı, hazırladığı proje ile final etabında yarıştı. Kanopi, motor tutucuları, iniş takımları, kanopi içi rafı ve yazılımı öğrencilerimiz tarafından geliştirilen İHA, otonom bir şekilde kalkış, sürüş ve iniş gerçekleştirebiliyor. Savaşan İHA kategorisinde yarışmacıların amacı; hazırladıkları İHA ile sanal ve otonom olarak rakip İHA’ları tespit ederek kilitleyip puan almaktır.
LUPUS ROKET TAKIMI
TEKNOFEST 2021 yarışmasının “Orta İrtifa Roket” kategorisinde üniversitemizi temsil eden İKÜ IEEE Kulübü’nün RAS komitesi adı altında yer alan LUPUS Roket Takımı, hazırladığı roket ile final etabında yarıştı. Disiplinler arası çalışmanın çok önemli olduğu bu yarışmada takımımız ilk senesinde tüm aşamaları geçmeyi başardı. Tamamen özgün bir yazılım ile kodlanan aviyonik sistem, hakemlerin yüksek beğenisine ulaştı. Roket Yarışmanın amacı öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini arttırarak bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmektir.
“K-ROD” KUASAR İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ YARIŞMASI
TEKNOFEST 2021 yarışmasının “İnsanlık Yararına Teknoloji” kategorisinde üniversitemizi temsil eden İKÜ IEEE Kulübü’nün RAS komitesi adı altında yer alan KUASAR Takımı, hazırladığı baston ile final etabında yarıştı. K-ROD, görme engelliler için tasarlanan kamera ve sensörler ile donatılmış, güvenlik ve bağımsızlık kazandıran yardımcı bir bastondur. K-ROD ultrasonik sensörler ve yapay zeka ile çevredeki nesneler hakkında kullanıcıyı bilgilendirir. Cihaz ile tespit edilen, sesli uyarı, sesli asistan yoluyla kullanıcıya bilgi vermektir.
“HÜMA” İKÜ KIRMIZI KANATLAR SAVAŞAN İHA SABİT KANAT YARIŞMASI
TEKNOFEST 2022 yarışmasının “Savaşan İHA” kategorisinde üniversitemizi temsil eden İKÜ IEEE Kulübü’nün RAS komitesi adı altında yer alan İKÜ Kırmızı Kanatlar Takımı, “HÜMA” ismini verdikleri Sabit Kanat İHA’ları ile birlikte final etabına yaklaştı. Tamamen özgün yazılım ve yüksek donanımları ile yarışmaya damgasını vurmaya hazırlanan İHA, iki farklı görevi yapabilmek için hazırlanıyor. Öğrencilerimiz tarafından geliştirilen İHA, otonom bir şekilde kalkış, sürüş ve iniş gerçekleştirebiliyor. Savaşan İHA kategorisinde yarışmacıların amacı; hazırladıkları İHA ile sanal ve otonom olarak rakip İHA’ları tespit ederek kilitleyip puan almaktır. Aynı zamanda bu İHA Kamikaze adı verilen görevi gerçekleştirecek olup, çok yüksek manevra kabiliyetine sahiptir.
ASTRA ROKET TAKIMI
TEKNOFEST 2022 yarışmasının “Orta İrtifa Roket” kategorisinde üniversitemizi temsil eden İKÜ IEEE Kulübü’nün RAS komitesi adı altında yer alan ASTRA Roket Takımı, final etabında yarışacak. Rapor aşamalarını yüksek dereceyle geçen takımızın, tüm parçaları özgün imal edilen roketi göklerle buluşmaya gün sayıyor. Yarışmada amaç, roketin 3000 metre irtifaya çıkıp parçaları zarar görmemiş halde toplanıp tekrar birleştirilmesi ve uçuş sırasında elde edilen verilerin hakemlerle paylaşılmasıdır. Cam elyaf ve alüminyum kullanılarak üretilen roketimiz, yapısal olarak bir tasarım harikası.
“K-ROD” KUASAR ENGELSİZ YAŞAM TEKNOLOJİLERİ YARIŞMASI
TEKNOFEST 2022 yarışmasının “İnsanlık Yararına Teknoloji” kategorisinde üniversitemizi temsil eden İKÜ IEEE Kulübü’nün RAS komitesi adı altında yer alan KUASAR Takımı, hazırladığı baston ile final etabına son hazırlıklarını yapıyor. K-ROD, görme engelliler için tasarlanan kamera ve sensörler ile donatılmış, güvenlik ve bağımsızlık kazandıran yardımcı bir bastondur. K-ROD ultrasonik sensörler ve yapay zeka ile çevredeki nesneler hakkında kullanıcıyı bilgilendirir. Cihaz ile tespit edilen, sesli uyarı, sesli asistan yoluyla kullanıcıya bilgi vermektir. Bu sene tasarladıkları bastonda yapay zeka yazılımı iyice geliştirilmiş olup, kullanıcıya tam bir hizmet vermektedir.
Etkinlik; gösteri yapan takımların takdimi, yüksek onur öğrencilerinin takdimi, konferanslarda ve yarışmalarda üniversitemizi başarı ile temsil eden öğrencilerin takdimi, başarılı öğrenci kulüplerinin yönetiminde görev alan öğrencilerin takdimi, spor takımlarında görev alan öğrencilerin takdimi, bitirme projesi standları açan öğrencilerin takdimi ve kutlanması ile sona erdi.